Kiemelt ajánlatok

Disznóvágás


A disznótor hamisítatlan magyar folklór, szakképzett személyzettel életre szóló élményt nyújt az erre kíváncsi vendégeink részére. Érkezéskor forralt borral, házi pálinkával és frissen sült pogácsával kedveskedünk a vendégeknek.

Disznóvágás ceremóniájának megtekintése:

A böllér és segédei leszúrják a disznót a vendégek előtt, majd a disznóvágás hagyományos műveletei kezdődnek. Pörzsölés, kaparás, tisztítás, darabolás, ízesítés, töltés. A vállalkozó kedvű vendégeink kötényt kapnak, így segédkezhetnek a munkálatokban. Ezután a konyhában folytatódnak a disznótor további munkálatai. Abálunk, daráljuk a húst, fűszerezünk, töltjük a hurkát és a kolbászt, sütjük a tepertőt.

A munka közben didergőket a jól felszerelt „melegedőnkben” várjuk szeretettel, hangulatos cserépkályhával, forró italokkal és kellemes hangulattal, a disznóvágás teljes ideje alatt. 

Tízórai vagy uzsonna a következő ételekből (elfogyasztható a szabadban, vagy a különteremben):

  • Hagymás sült vér, pirított máj, héjában főtt burgonya
  • Házi szalonnatepertő lilahagymával
  • Friss házi kenyér
  • Bor, ásványvíz

Amíg az ebéd elkészül, vendégeinkkel lovas szánon fedezzük fel a környéket. Amennyiben az időjárás nem engedi a lovas szán használatát, egy hangulatos lovas kocsikázásra invitáljuk Vendégeinket.  

Az ebéd menüje: Az étkezés helyszíne lehet továbbra is a Babos Major, de örömmel látjuk a teljes csoportot a kényelmesen berendezett és felkészített Aranyosi Vendéglő különtermében is a disznótoros ebéd elfogyasztására, otthonos hangulattal és kellemes kiszolgálással, igény szerint élő zenével. 

A menü:

  • Orjaleves
  • Töltött káposzta
  • Disznótoros tál: májas és véres hurka, sült kolbász és pecsenye,
  • magyaros tört burgonya, párolt káposzta
  • Frissen sült házi cipó

Opcionális programlehetőség (megegyezés szerint):

Az ebédet követően szívesen meginvitáljuk Önöket borpincékbe, ahol kiváló borokkal és ízletes falatokkal kényeztetjük vendégeinket.

Elutazáskor, illetve távozáskor disznótoros kóstoló csomaggal kedveskedünk minden résztvevőnek.

  • Tervezett létszám: 35- 40 fő
  • Részvételi díj: 6.500 Ft/fő – től

Tájékoztatás

A disznóvágás csak látvány disznóvágás. Az Önök által fogyasztott ételek az EU szabványnak megfelelő húsfeldolgozó vállalkozás termékei, a Majorban vágott és bontott sertés családi feldolgozásra kerül az állategészségügyi és tisztiorvosi előírások betartásával.

Természetesen a jogszabályok betartása nem befolyásolja a hagyományos falusi disznóvágás hangulatát.